Iskalnik

Živilo poiščete tako, da kliknete na okno iskalnika in izpisale se bodo vaše priljubljene jedi. Če iskanega živila ni med priljubljenimi, vpišite prve črke jedi ali aktivnosti in prikazali se bodo vsi možni zadetki. Izberite s klikom na ime v seznamu zadetkov.

Pomembno: Leksikon jedi vsebuje živila v surovem in termično obdelanem stanju, kar je posebej označeno ob imenu živila: npr.

  • "bel riž" pomeni surovino riž v surovem stanju, medtem ko "kuhan bel riž" pomeni termično obdelan riž s kuhanjem, pripravljen za uživanje;
  • "Instant vanilijev puding v vrečki" pomeni surovino, iz katere bomo pripravili jed, medtem ko "Instant vanilijev puding v vrečki, pripravljen s polnomastnim mlekom" pomeni jed, ki jo lahko zaužijemo.
Če je jed recept, je uporabljeno obče ime oziroma ime, ki ga je določil avtor, npr. "polenta" pomeni "kuhana polenta".

V leksikonu jedi so zajeta živila tako iz slovenskih, evropskih kot tudi iz ameriških prehranskih tablic. Če iskanega živila ne najdete, predlagamo, da pregledate angleški vir podatkov.

Včasih boste lažje našli živilo, če boste uporabili množino namesto ednine ali obratno: npr. namesto "malina" iščite "maline".