Neznana jed

Če v leksikonu jedi ne najdete želene jedi, jo lahko vpišete med neznane jedi. Naš strokovnjak bo natančno pregledal vaš recept in izračunal energijsko in hranilno vrednost ter dodal jed v leksikon.

Pri opisu jedi bodite prosim čim bolj natačni:

  1. Vpišite vse sestavine, s količinami in enotami (poudarite, ali so količine neto ali bruto vrednosti, npr. olupljeno ali neolupljeno jabolko).
  2. Podrobno opišite postopek priprave jedi, vključno s približno temperaturo toplotne obdelave jedi (npr. pečenje palačink na maslu, pečenje mesa v pečici pri 180 oC ipd.).
  3. Če poznate končno težo pripravljene jedi, je podatek zelo dobrodošel (npr. pri pripravi golaža zalijete meso s tekočino, ki med kuhanjem delno izpari, končna teža tako ni enaka skupni teži sestavin).
  4. Če želite, lahko vpišete tudi velikost vaše običajne porcije in domačo mero (npr. krožnik, skodelica ipd.).
Če je živilo proizvod, lahko navedete tudi proizvajalca.